Sikkerhed og Cloudløsninger
Cloud el. Cloudcomputing dækker over mange forskellige begreber og services, der dog alle har det til fælles at man har adgang til dette via internettet. I modsætning til traditionel hosting, hvor services og data typisk ligger et specifikt sted, er dette ”sted” i Cloud’en mere flydende og kan være fordelt over flere geografiske steder og sågar lande.
I dag har mange virksomheder fordelt deres IT-infrastruktur på både Private- og Public Cloud, men trenden er at det bevæger sig mere i retningen Public Cloud.
Sikkerhed og Cloudløsninger

Private cloud
Består af computertjenester til databehandling og opbevaring, som typisk bruges af en enkelt virksomhed.
Den kan være fysisk placeret i organisationens eget datacenter, eller den kan være placeret hos en eller flere hosting-udbydere. Hos en hostingudbyder er der et vist niveau af isolation mellem de forskellige brugere (organisationer/virksomheder), som normalt opnås gennem tildeling af et privat IP-subnet og en virtuel netværksinfrastruktur, såsom et VLAN (Vituelt lokalt netværk), DMZ, VPN (krypteret forbindelse) og SDN (software baseret netværk) pr. kunde. Se mere her.
En private Cloud kan gøre det nemmere for en organisation at tilpasse sine ressourcer til specifikke krav her og nu. Det kan være i forhold til opbevaring af data på en cloud lokation, som virksomheden ønsker at kende placering af.
Der er krav til bl.a. finansielle og offentlige virksomheder, at de kender den fysiske placering af deres data og for nogle gælder kravet, at det skal være i Danmark eller indenfor EU.
Fordele ved private clouds:
Se hvad TripleIT kan tilbyde indenfor hosting her
Eksempler på Public Cloud udbydere er Amazon (AWS), Microsoft (Azure) og Google cloudplatform, og de råder over enorme ressourcer til lager og databehandling.
Lagene indenfor IT sikkerhed
På oversigten herunder, vi kalder det lagene indenfor IT sikkerhed, kan du læse mere om de mange lag en hacker skal igennem for at komme ind til dine allerhelligste data og forretningshemmeligheder, og som ingen uvedkommende må få adgang til. De forskellige lag kan hjælpe dig til at få fokus på din virksomheds IT-sikkerhed og gradvist få opbygget et solidt værn mod hackere og IT-kriminelle.
TripleIT kan hjælpe dig med at finde de rigtige indsatspunkter og next-steps ved at gennemføre en IT-sikkerhedsanalyse, der skal afsløre hvor er det mest relevant at sætte ind først og hvor man får mest sikkerhed for pengene.
IT-sikkerhedsprocedure og politikker
IT-sikkerhedsprocedure og politikker kan forebygge nedbrud og trusler.
Virksomhedens kritiske aktiver
Kritiske aktiver defineres som aktiver, der opretholder din virksomheds ydeevne.
Drift, overvågning og repsons
Datasikkerhed
Datasikkerhed handler om metoder og forholdsregler til beskyttelse af data
Applikationssikkerhed
Applikationssikkerhed handler om at styrke sikkerheden i softwareprogrammer.
Endpoint sikkerhed
Netværkssikkerhed
Netværks sikkerhed er vigtig for at styrke forsvaret i virksomhedens IT-infrastruktur.
Adgangssikkerhed
Adgangssikkerhed handler om at beskytte virksomheden fysisk og digital mod uvedkommendes adgang.
Private cloud
Sikkerheden på Cloud services handler om at uvedkommende ikke får adgang til infrastrukturen, Service og data.
Public cloud
Sikkerheden på Cloud services handler om at uvedkommende ikke får adgang til infrastrukturen, Service og data.
Hybrid cloud
Sikkerheden på Cloud services handler om at uvedkommende ikke får adgang til infrastrukturen, Service og data.
Tag vores test herunder
Tag vores test herunder og få tilsendt en rapport, der viser hvor du kan arbejde med at lukke jeres IT sikkerhedshuller.
* Når du tager vores test tilmelder du dog samtidig vores nyhedsbrev og giver os samtykke til at sende dig nyheder, tilbud samt information om vores services. Du kan til enhver tid afmelde dig.
FAQ
Hvad er IT-support?
Som udgangspunkt kan IT-support omfatte mange ting, da det henviser til enhver form for hjælp til teknologirelaterede enheder, produkter og services. I en forretningsmæssig sammenhæng omhandler det primært assistance i forhold til overvågning og vedligeholdelse af softwaresystemer, netværk og IT-infrastrukturer.
Hvorfor IT-support?
På mange arbejdspladser er der i dag et øget behov for, at tekniske enheder såsom printere, internet, netværker, softwaresystemer mv. fungerer optimalt og efter hensigten. Tekniske problemer, systemnedgange og hardware vanskeligheder kan hurtigt medføre til markante konsekvenser for driften og økonomien. Teknologien ændrer sig og i takt med at hverdagen bliver mere digitaliseret, er det vigtigt at være opdateret for at undgå tekniske problematikker.
Hvad er forskellen på IT-service og IT-support?
Generelt set har IT-service og IT-support fokus på at hjælpe kunder. IT-service henviser til installation, konfiguration og opsætning af IT-infrastruktur, softwaresystemer, IT-udstyr mv. Forskellen er at IT-service indebærer brugen af forretningskristiske teknologier og løsninger med henblik på at forbedre virksomheden. I modsætning til IT-support omhandler det ikke overvågning og vedligeholdelse.
Hvad er forskellen mellem "IT-support" og IT-helpdesk?
I mange sammenhænge bruges IT-helpdesk og IT-support omskifteligt med hinanden. Selvom begge begreber beskæftiger sig med tekniskanlagte problematikker, er der forskel på dem. IT-support omhandler specifik hjælp til brugere/kunder med komplicerede tekniske problemer. Derimod omhandler IT-helpdesk hurtig hjælp til mindre komplicerede problemer såsom blå skærme fejl, overophedning, frosne computerskærme mv.
Hvad er IT-drift?
Overordnet omhandler IT-drift selve driften af hele IT-infrastrukturen og -miljøet hos den pågældende virksomhed, forening, organisation mv. Det indebærer administration, ajourføring, backup, opdatering, overvågning og vedligeholdelse af forretning kritiske og relevante netværk, servere, tekniske systemer og enheder. I de fleste tilfælde omhandler det outsourcing af IT-driften til en ekstern IT-samarbejdspartner.
Hvorfor outsource IT-drift?
For nogle virksomheder kan deres IT-løsninger være alt for besværlige og komplekse for dem at klare selv. Det er ikke alle, som har de nødvendige tekniske kompetencer og resurser til at drifte deres IT-infrastruktur selv. Det kan derfor være meget strategisk og kosteffektivt at outsource driften til en ekstern IT-partner.
Information
TripleIT ApS | CVR 29527784
Charlottenlund Stationsplads 2
2920 Charlottenlund
+45 4445 1585
[email protected]
Support
Hvis du har brug for support til nogle af vores ydelser kan du kontakte os:
Gazelle
